Hillerød Forsyning bestiller advokatundersøgelse
HILLERØD: Bestyrelsen i Hillerød Forsyning har på et ekstraordinært møde besluttet at iværksætte en advokatundersøgelse af en række forhold, der fandt sted under den forrige ledelse. Det oplyser forsyningsselskabet.
I efteråret afdækkede en privat borger via aktindsigter store udgifter til bl.a. dyre firmabiler og høje lønninger. Det resulterede i, at først affaldsdirektør Peder Maltha Larsen og senere adm. direktør Søren Støvring måtte fratræde.
Men siden er ledelsen blevet opmærksom på nogle dispositioner foretaget af den tidligere ledelse om blandt andet forvaltning af selskabets leasingaftaler, og derfor skal en advokatundersøgelse nu belyse sagen.
Betragtelige ekstraomkostninger
Interne undersøgelser indikerer, at dispositionerne er foregået over en årrække.
- Den konkrete forvaltning af leasingaftalerne ser ud til at have påført forsyningen betragtelige ekstraomkostninger. Derfor er der behov for, at en ekstern advokatundersøgelse får belyst dispositionerne til bunds. Bestyrelsen vil nu afvente undersøgelsen, før vi foretager os yderligere, siger bestyrelsesformand Klaus Markussen (V).
Ifølge de interne undersøgelser er forsyningen blev påført ekstraomkostninger ved, at leasingaftalerne systematisk er indfriet før tid, og ved generelt at have kørt flere kilometer end indeholdt i aftalerne.
Det bliver Poul Schmith/Kammeradvokaten, der skal stå for undersøgelsen, som også kommer til at omfatte medlemmerne af den nuværende direktion. Det sker for at sikre, at bestyrelsen fortsat kan have tillid til den nuværende direktion, der også var en del af den tidligere ledelse, oplyser Hillerød Forsyning.
Udover advokatundersøgelsen vil direktionen også iværksætte en revisorundersøgelse, der skal styrke kontrolmiljøet. Desuden fremrykkes en whistleblowerordning, som man først havde planlagt at etablere i 2023.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.